Ett nytt liv!


IMG_6848

 

 

 

 

 

 

 

Igår kom det ett mejl till mig som talade om att en liten pojke är född. Kan inte hjälpa att det bränner bakom ögonlocket när jag läser. Tack till Marie och Daniel att jag får dela er fina berättelse! Och ett stort GRATTIS till föräldraskapet!

 

Hej Linda!

Nu har vi fått vår lilla pojke. Edison heter han och är 2 veckor gammal på sön. Tänkte skriva till dej för jag, och Daniel, vill verkligen tacka för profylaxkursen hos dej tidigare i höstas. Mycket tack vare den blev förlossningen en fantastisk upplevelse för oss!

För att berätta lite kort så började det för oss hemma på morgonen för 2 veckor sen. Kände det bara väldigt vagt först men anade att det kunde vara på gång. Sen gick det rätt snabbt och redan på fm var värkarna regelbundna med 5-7  minuters mellanrum. Jag satt under tiden hemma på Pilatesbollen hemma och gungade medan Daniel tryckte ned axlarna så jag kunde slappna av och vi andades djupt som vi tränat på innan. Det funkade verkligen jättebra och det var inga problem att ta värkarna eller att slappna av. Vi åt mat, såg på tv och tog det lugnt.

När det blev kortare mellanrum mellan värkarna åkte vi in och vid 18 var vi på förlossningen och jag var öppen 5 cm. Skönt! Sen gick det snabbt och vattnet gick och det tog i mer. Men det var hanterbart med andningen och att sitta på bollen. Jag testade några andra ställningar också: på sängen på knä, förlossningspallen, gåstolen, dusch.. Men det var ändå pilatesbollen som var det bästa för mej. Kände mig så trygg på den också. Så HIMLA glad vi tog med våran egen med tips från dej för dom hade bara en enda som det var luft i ?! på förlossningen! Jag hade också TENS apparat som funkade bra för mej men sen behövde jag inte ta någon annan smärtstillande eftersom vi kunde hantera värkarna med andning och avslappning och Daniel påminde mej hela tiden om det. Speciellt på slutet när det var dags att krysta sa han gång på gång att jag skulle göra mörka ljud. Och det funkade så bra! Jag tänkte också på att dyka i vatten och simma framåt i värkarna och målbilden var så bra att ha! Jag är så glad att jag slapp smärtstillande tack vara att vi visste hur vi skulle hantera smärtan och minns hela förlossningen och var så närvarande hela tiden. Det var en helgalen upplevelse! Att bara följa med kroppen och inse vad den kan! Helt otroligt. TACK för att du fick oss att förbereda oss så bra inför det och inse hur det går att möta värkarna.

Sen gick det mesta väldigt snabbt i vår förlossning. Kl 22.21 var han ute den dagen. Nu sover han här bredvid mej och är en väldigt go liten kille. Mycket är fortfarande omtumlande och svårt, men samtidigt känns det så naturligt att han är här med oss!

Hälsningar

Marie och Daniel, stolta föräldrar till lilla Eddie.

Leave a comment


Name*

Email(will not be published)*

Website

Your comment*

Submit Comment

Copyright © Dandelion by Pexeto