Telefon

070-3132933

Emejl

linda@mammakliniken.se

För några dagar sedan skrev Sofia på sin blogg MOVE IT mama om sin glädje när hon hittade information om Diastasis Recti på MammaKlinikens hemsida:

Screen shot 2013-11-19 at 10.10.25

Screen shot 2013-11-19 at 10.10.09

Det är många kvinnor som efter graviditeten känner att något är fel med magen, men har svårt att sätta fingret på vad det är.

Vissa har inga smärtor av en Diastasis Recti, medans andra gråter över smärtor i både rygg och mage.

Ofta söker vi information och hjälp redan vid efterkontrollen hos barnmorskan, men allt för sällan finns kunskapen där tyvärr. Vi söker vidare hos vår distriktläkare och även där får vi väldigt sällan den hjälpen vi behöver.

Det vi behöver är:

Information, stöd, upplysning och hjälp. Och förståelse för att vi inte är ensamma med vårt problem. Det kan kännas betryggande och inte lika hopplöst när vi vet att andra är i samma situation och att det finns hjälp att få. Men vi behöver hjälpas åt för att informationen skall nå ut.

Jag hoppas samtidigt på att Landstinget  tillslut ökar sin kunskap om Diastasis Recti och att  vi genom Mödravården kommer kunna få information om förebyggande träning redan före och under graviditeten. Tänk vad bra det vore!

Här på MammaKliniken kommer snart mer information om Diastasis Recti och om magen efter graviditeten.

Har du frågor, funderingar eller behöver någon att prata med om din mage så tveka inte att hör av dig till linda@mammakliniken.se

Recommended Articles